مقادير الاكلة
- نصف كيلو لحمة الانتركوت
- 3
- 2 فلفل رومي
- معلقتين شاي دقيق
- 3 ملاعق زيت او سمن
- ملح و فلفل و خل
- كوب مشروم
- كوب ماء او سوربة
- ملعقة كريمة او قشدة
طريقة عمل وصفة الستيك بصوص الماشروم
- تتبل اللحمة في ملح و فلفل و بصل و قليل خل 3 ساعات
- يسخن الفرن و تشوح اللحمة في السمن حتي يصبح لونها بني غامق حوالي 15 دقيقة - اثناء التشويح يرش الدقيق علي اللحم و المقلاة و يقلب جيدا اثناء التشويح
- تخرج قطع اللحمة من المقلاة و توضع في صينية في الفرن حوالي نصف ساعة
- في هذا الاثناء في نفس المقلاة يوضع باقي البصل و المشروم و كوب الماء و الكريمة و الفلفل الرومي و يقلبون جيدا حتي الحصول علي قوام متماسك بعض الشيء
- يصب الصوص علي اللحمة بعد مرور النصف ساعة و تقدم مع ارز او مكرونة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق