- نصف كيلو حوايج دجاج ( كبد و قوانص و قلوب ) - بفضل سلق القلوب و القوانص مسبقا
- كوبين ارز
- بصلتين مفرومين
- مكعب مرقة
- ملح و فلفل حسب الرغبة
- ملعقة صغيرة بهارات
- ملعقة صغيرة سماق ( توابل فراخ)
- كوب لبن
- فص ثوم مهروس
- ليمونة
- ملعقة صوص صويا
- ملعقتين سمن
- يشوح البصل و الثوم في السمن حتي يذبلوا
- يضاف اليهم القلوب و القوانص و يقلبون جيدا
- تضاف الكبد و يقلبون برفق ثم تضاف لهم كل التوابل و الليمون و المستردة و الصويا صوص و اللبن و كوبين ماء
- يغطي الوعاء ليغلي قليلا ثم نضيف له الارز و نقلبه مع التأكد ان السوائل تغطي الارز و يمكن زيادتها بالماء
- تخفض النار و يترك الارز ليغلي حتي تمام النضج ثم نتذوقة اذا كان محتاج توابل زيادة
- يقدم ساخنا
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق