الجمعة، 29 أغسطس 2014

وصفة الارز المسلوق بزعتر والفراخ لوجبه دايت


وصفة الارز المسلوق بزعتر والفراخ لوجبه دايت


وصفة الارز المسلوق بزعتر والفراخ بصوص اﻻبيض
اوﻻ الرز ..ضيفى كوبية مية فى الطاسة وحطى عليها ملح وفلف وزعترجاف وحطى كمان بقدونس جاف كان حلو جداااا ولما يغلى حطى فنجان رز مغسول ضيفى ع المية لحط ما يستوا ...
ثانيا ..الفراخ ...شريختين باينة قطعيهم مكعبات واغسليهم كويس وحطى فى الطاسة التيفال نص معلقة زيت صغيرة وبعدين حطى فى الطاسة الفراخ وبعدين ضيفى الملح والفلفل والزعتر والبقدونس ورشة بصل بودرة وشوحيهم وبعدين ضيفى عليها معلقة كبيرة زبادى ﻻيت ومعلقة صغيرة مسطردة وملعقة صغير سور كريم وربع او اقل كوب لبن خالى الدسم وسبيهم تغلى شوية بس بططلع الفراخ بجد طعمها روعة زاى المطاعم بس وضفيها ع الرز زاى ما فى الصورة والوجبة دى لوجبة دايت وبالهنا والشفا ....


شكولاتة نوتيلا للرجيم

المقادير :
4 مﻼ‌عق كبيره حليب بودره خالي الدسم
4 ملعقه كبيره كاكاو بدون سكر
1 ملعقه كبيره عسل اختياري
2 ملعقه كبيره سكر ذرة (تروبيكا سلم)
1 ملعقه صغيره نسكافيه
1 ملعقه صغيره قرفه
رشه ملح
ماء بارد للخلط

الطريقة :
نضع كل المكونات الجافه و خلطيهم جيدا
نضيف العسل و نحرك الخليط
نضيف الماء بالتدريج تقريبا تحتاج 100 او اكثر شويه
توضع في علبه زجاج وتدخل الثلاجه

جربوها وان شاءالله تعجبكم

شوربة المشروم بالشوفان الصحية



شوربة المشروم بالشوفان الصحية

شوربة المشروم بالشوفان الصحية

1/4 كيلو صدور دجاج مكعبات
طبق مشروم طازج
بصلة كبيرة مبشورة
1 ملعقة زيت
1 قطعة زبدة صغيرة
½ لتر مرقة منزوعة الدسم
½ لتر لبن خالي الدسم
4 ملاعق كبار شوفان
4 ملاعق كبار لبن بودرة
بصل اخضر او كرات حلقات

طريقة التحضير

احضري ايناء ثم ضعي به مكعب الزبدة وملعقتين من الزيت ثم ضيفي البصلة وشوحيها جيدا
ثم ضيفي الدجاج وشوحيه ثم ضيفي المشروم وقلبيهم جيدا
ثم ضيفي المرقة واللبن البودرة واستمري في التقليب
ضيفي الشوفان واتركيها لتنضج وتمتزج كل المكونات
بعد النضج قدميها وزينيها بالبصل الاخضر
وتناوليها ساخنة

البراونيز الصحى

المكونات

½ 1 كوب مارجرين غير مهدرج
½ 1 كوب كاكاو
½ 1 كوب بديل السكر
4 حبة بيض
2 ملعقة صغيرة فانيليا
1 كوب دقيق
1 كوب عين الجمل مجروش (جوز مجروش)
2 كوب تفاح مهروس
2 ملعقة صغيرة بيكنج باودر
زيت لدهن الصينية

طريقة التحضير

تذوب المارجرين في قدر حتى تذوب ثم يضاف الكاكاو ويقلبا حتى يتمازجا ثم يبرد الخليط.
يرفعا من على النار ويضاف إليهم التفاح المهروس وبديل السكر.
تضاف الفانيليا والبيض الواحدة تلو الأخرى مع الخفق جيداً بعد كل إضافة.
يضاف الدقيق والبيكنج باودر وعين الجمل ويقلبوا معهم جيداً.
يصب الخليط في صينية مدهونة بالزيت.
تخبز على 175 درجة مئوية لمدة 30 دقيقة.

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق