- نصف كيس مكرونة صغيرة
- ١ كيس خضار سوتيه
- ١ علية ذرة محلاة
- نصف كيلو لحمة مفرومة معصجة
- ٢ ملعقة كبيرة دقيق
- ٢ الي ٣ ملعقة كبيرة سمن
- ٤ كوب لبن
- ١ كوب جبنة مبشورة - اختياري
- ملح و فلفل
طريقة عمل مكرونة باشميل بالخضار المشكل و اللحمة
- تسلق المكرونة حسب ارشادات الكيس
- تصفي جيدا و تترك لتبرد
- يشوح الخضار في نصف معلقة سمن او يسلق
- يخلط الخضار و اللحمة و الذرة
- يسخن الفرن علي ١٨٠ و تخلط المكرونة مع اللحمة و الخضار
- يسكب الخليط في صينية و توزع جيدا
- في وعاء علي النار نضع ملعقة و نصف سمن و تترك لتسخن تماما
- نضيف الدقيق و تقلب بسرعة حتي يتكتل الدقيق
- نضيف اللبن بالتدريج ( حسب الحاجة ) مع التقليب المستمر حتي الحصول علي القوام المطلوب
- تتبل بالملح و الفلفل و نضيف الجبنة فوق المكرونة في الصينية ثم نسكب الباشميل
- تدخل الفرن ١٥ الي ٣٠ دقيقة او حتي احمرار الوجه
- تقدم ساخنة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق